Oznámení o vydání výroční zprávy za rok 2023

S nadšením oznamujeme vydání výroční zprávy 42 Prague za rok 2023. Tento podrobný report obsahuje naše klíčové úspěchy, milníky a budoucí cíle. Skrze hravé vyprávění vám přiblíží základní hodnoty našeho vzdělávacího institutu, který se věnuje podpoře špičkových technologických talentů prostřednictvím bezplatného a flexibilního IT vzdělávání.

Seznamte se s našimi hrdiny

Letošní výroční zprávou vás provedou tři naši programátoři/hrdinové, jejichž příběhy a postřehy vám poskytnou přímý vhled do dobrodružství, kterým je 42 Prague.

snimek-obrazovky-2024-06-14-v-12-22-55.png
snimek-obrazovky-2024-06-14-v-12-14-02.png

Ohromný růst a rozmanitost

• Přihlášky a výběr studentů: V roce 2023 jsme obdrželi přes 10 000 přihlášek a vybrali 193 nových studentů; 38,7 % přihlášek přitom přišlo od žen – taková hodnota vysoce přesahuje celosvětový průměr ženského zapojení v technologických odvětvích. Tento úspěch nás zařadil mezi TOP 5 v účasti žen mezi studenty napříč sítí 42 Network.

Budování komunity: díky zastoupení více než 30 národností se náš kampus stal centrem rozmanitosti, které kultivuje prostředí pro vzájemné učení a kulturní výměnu.

snimek-obrazovky-2024-06-14-v-12-17-09.png

Inovativní vzdělávací přístupy

• Pedagogika a rozvoj vzdělávacího programu: Pokračovali jsme ve zdokonalování naší ojedinělé pedagogiky zaměřené na spolupráci, vzájemné učení, měkké dovednosti a praktické zkušenosti s kódováním prostřednictvím našich intenzivních bootcampů Piscine.
  • Podpůrné iniciativy: Významným bodem byl náš první Discovery Piscine exkluzivně pro ženy, který měl za cíl zvýšit zastoupení žen v IT.
snimek-obrazovky-2024-06-14-v-12-19-52.png

Silná partnerství a kariérní příležitosti

• Spolupráce s IT průmyslem: Uspořádali jsme 29 akcí s průmyslovými partnery, včetně formálních přednášek i neformálních interaktivních sezení, které poskytly studentům neocenitelné poznatky a příležitosti k navazování kontaktů.
  • Programy stáží a mentorství: Naše nová platforma v roce 2023 nabídla 34 stáží. Díky mentoringovému programu se utvořilo 28 mentorských párů, které podpořily osobní růst a kariérní rozvoj studentů.

Spolupráce s veřejným sektorem

• Účast na veřejných akcích: 42 Prague se zúčastnila Czech Digital Week, kde spolupracovala s vládními institucemi prostřednictvím diskusí, a zapojila se do formování budoucnosti digitalizace a IT vzdělávání v České republice.

Zveme vás k podrobnému prozkoumání naší výroční zprávy za rok 2023, abyste porozuměli plnému rozsahu našich úspěchů a dopadu na IT vzdělávání. Využijte příležitosti dozvědět se více o 42 Prague. Přečtěte si celou zprávu zde.

Prozkoumejte výroční zprávu za rok 2023